Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Minato

Minato

de skyline van de wijk Minato in Tokyo
De skyline van Minato

Wil je een leuke, veelzijdige en verrassende dag hebben in het heerlijke Tokyo? Dan is het bezoeken van Minato een goed idee! Minato is één van de maar liefst 23 officiële wijken van Tokyo. Deze wijk heeft van alles wat: het is een dichtbevolkt gebied met tal van bezienswaardigheden, wolkenkrabbers, ambassades, musea, universiteiten en nog veel meer. Op gebied van winkels, restaurants, cafés en ho(s)tels is er meer dan genoeg keuze. Evenals de andere 22 wijken heeft Minato het statuut van stad. Dit is ook de reden dat deze veelzijdige wijk soms de Engelse naam ‘Minato City’ draagt.

Van de beste kunstmusea tot historische bezienswaardigheden

Treinstation in Minato, Japan

Op de vraag “wat is er in Minato City allemaal te doen?” zijn er haast oneindig veel antwoorden te geven. Net zoals de rest van Tokyo is de wijk namelijk erg divers. Zo zijn er verscheidene musea, waaronder een aantal vooraanstaande kunstmusea, maar ook veel monumenten. Daarnaast heeft Minato twee hypermoderne centra, Roppongi Hills en Tokyo Midtown, waar je tal van winkels, nachtclubs, musea en luxe hotels vindt. Er is simpelweg bijzonder veel te doen. Wil je deze wijk helemaal ontdekken, dan heb je aan slechts één dag niet genoeg. Dit zijn de leukste highlights van de wijk.

Bezienswaardigheden Minato 

Tokyo Tower
De 333 meter hoge Tokyo Tower

De letterlijk meest in het oog springende bezienswaardigheid is de Tokyo Tower. Deze op de Eiffeltoren lijkende toren was en is hét kenmerkende gebouw van Tokyo, ondanks het feit dat de nieuwere Tokyo Skytree hoger is. Tokyo Tower is maar liefst 333 meter hoog en heeft een observatiedek dat open is voor bezoekers. Voor slechts 900 yen voor volwassenen en 350 yen voor kinderen kan je vanaf dit dek genieten van een uitgestrekt uitzicht over de skyline. 

Het Mori Art Museum 

Een kunstwerk in het Mori Art Museum
Een kunstwerk in het Mori Art Museum, Flickr: Bevis Chin

Op gebied van kunst heeft de wijk Minato reizigers veel te bieden. Het museum dat er, volgens sommigen, met kop en schouder bovenuit steekt is het Mori Art Museum. Zoals de naam al zegt is het een kunstmuseum. Specifieker is het een museum voor hedendaagse kunst. Wat het museum uniek maakt is het feit dat er geen sprake is van een vaste collectie. In plaats daarvan heeft het Mori Art Museum telkens tijdelijke tentoonstellingen. Het museum is gevestigd in de Roppongi Hills Mori-wolkenkrabber, op de 53e en 54e etage. Om het te bereiken reis je simpelweg op Roppongi Station. Vanaf hier is het slechts 15 minuten lopen. De entree voor het museum varieert: het ligt aan welke collecties/tentoonstellingen je wilt bezoeken. 

Nori Shrine 

Een andere prachtige plek om te bezoeken is Nori Shrine. Niet alleen is de tempel zelf prachtig, ook het verhaal erachter is intrigerend. De tempel is gebouwd ter ere van Generaal Nogi Maresuke en zijn vrouw Nogi Shizuko, die in 1912 zelfmoord pleegden omdat zij de net overleden keizer wilden volgen in de dood. 11 jaar na hun tragische maar eervolle dood werd de Nori Shrine gebouwd om hen te eren. Vandaag de dag is dit heiligdom nog steeds populair, zowel onder locals als toeristen. De Nori Shrine is mooi vormgegeven en is erg leerzaam. Entree is gratis en het heiligdom is daarnaast gemakkelijk te bereiken dankzij de nabijheid van Nogizaka Station, die onderdeel uitmaakt van de Chiyoda lijn

Zõjõ-ji boeddhistische tempel 

De Zõjõ-ji boeddhistische tempel, Flickr: Wei-te Wong

Natuurlijk kan een boeddhistische tempel niet missen. Ook in Minato vind je een prachtige tempel die bovendien voor een bepaalde aftakking binnen het Japanse boeddhisme van groot belang is. De tempel waarover we het hebben is de Zõjõ-ji tempel. De befaamde “Triple Moksha” poort is de reden dat deze tempel zo belangrijk is binnen het boeddhisme. Men gelooft namelijk dat wanneer je door deze poort loopt, je wordt genezen van hebzucht, haat en dwaasheid. Dat kan zeker geen kwaad om eens te proberen en daarnaast is de tempel simpelweg erg mooi. Op het terrein van de tempel vind je meerdere gebouwen, waaronder een klein museum, een mausoleum, een centrale hal en een tuin. Entree betalen is niet nodig. De Zõjõ-ji tempel is gemakkelijk – slechts 10 minuten lopen – te bereiken vanaf Hamamatsucho Station.  

Aoyama Cemetery

Naast moderne bezienswaardigheden, zoals de Tokyo Tower, het Tokyo World Trade Center en andere wolkenkrabbers, heeft Minato City, in het Japans ook wel Minato-Ku genaamd, ook een aantal historische monumenten. Neem bijvoorbeeld een van de grootste begraafplaatsen van de stad, Aoyama Cemetery. Hier zijn talloze belangrijke personen, waaronder militaire leiders, nationale helden en befaamde schrijvers, ten ruste gelegd. 

Veel andere musea 

De tuin van het Nezu Museum in Mirato
De prachtige tuin van het Nezu Art Museum, Flickr: Yuya Tamai

Naast het bekende Mori Art Museum zijn er nog tal van andere musea te vinden in Minato. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Tokyo Metropolitan Art Museum, het Nezu Art Museum of het Taro Okamoto Memorial Museum. Er zijn in principe te veel musea om op te noemen, wees daarom niet bang om een museum te bezoeken dat hier niet besproken is. 

Een hoop van de top 10 musea in Tokyo liggen in de wijk Minato. Neem zeker een kijkje in minimaal één.

De districten van Minato City

Ondanks het feit dat Minato City een van de 23 wijken van Tokyo is, is de wijk zelf ook nog onderverdeeld in zogenaamde districten. In totaal zijn er 5 verschillende gebieden te onderscheiden, elk weer met zo’n 4 tot 12 districten. Deze 5 gebieden zijn: 

  • Shiba 
  • Azabu 
  • Akasaka 
  • Takanawa
  • Shibaura-Kõnan
het district Roppongi
Het moderne Roppongi is een van de populairste districten van Minato, Flickr: keiyac

Een aantal bekende districten zijn Roppongi en Akasaka. Deze zijn beiden bekend vanwege de megaprojecten die hier de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Beide districten zijn getransformeerd tot hypermoderne gebieden, met wolkenkrabbers, kantoren, luxe hotels en grote winkelgebieden. Zo is in Roppongi het gelijknamige Roppongi Hills in 2007 verwezenlijkt, in het district Akasaka vind je het enorme Tokyo Midtown project. Hier kun je de hele dag winkelen. Houd er wel rekening mee dat beiden van deze districten hierdoor ook erg druk kunnen zijn. Wil je minder drukte, dan kun je het beste een van de wat rustigere districten bezoeken. Zo hebben sommige districten veel groen, zoals het Shibakõen district, waar je ook de eerder genoemde Zojo-ji tempel terugvindt. 

Hotels, hostels en andere accommodatie in de wijk Minato

Het zal geen verrassing zijn dat er in de wijk Minato bijzonder veel mogelijkheden zijn op gebied van overnachten. Ongeacht of je nu zo zuinig mogelijk wilt overnachten of bereidt bent om wat meer geld neer te leggen om royaal te overnachten, het kan hier allemaal. In Minato zijn goedkope hostels en capsule hotels, maar ook duurdere vier- of vijfsterrenhotels. Doorgaans liggen de prijzen van de hotels rondom Tokyo Midtown en Roppongi Hills wat hoger dan in andere districten. Dit vanwege de aanwezigheid van luxe hotels zoals het Grand Wyatt en het Ritz Carlton

Hoe bereik je Minato vanuit het centrum van Tokyo? 

Zoals eerder al werd verteld is de bereikbaarheid van de wijk uitstekend. Vanuit het centrum van Tokyo (hiermee bedoelen we Tokyo Station) is het slechts 3 haltes reizen. Ook direct vanaf het vliegveld – Haneda Airport in dit geval – is Minato binnen een half uur te bereiken. Dit kan eenvoudig via de Keikyo-Kuko lijn.

Wil je de wijk direct bereiken vanuit een ander deel van Japan? Het uitstekende hogesnelheidstrein-netwerk, de Shinkansen, doet ook Shinagawa Station aan, het station dat ondanks zijn naam ‘gewoon’ in Minato ligt. 

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening