Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Nakano

Nakano

Studentenwijk Nakano in Tokyo
Studentenwijk Nakano – Tokyo

Ooit was Nakano de thuishaven van de schaduwkrijgers. Hier leidde men elitejongeren op tot soldaten van de geheime dienst. Dit donker verleden lijkt volledig weggepoetst te zijn door de stad. Nergens vind je nog een aanknopingspunt dat verwijst naar de krijgers van toen. Nakano is nog steeds een buurt waar veel studenten rondhangen en dus heeft het vanzelfsprekend ook dat uitgesproken karakter.

Het puilt er uit van de steengoede ramenbars en Otaku’s (anime fans) vinden blindelings hun weg naar Nakano Broadway, de grootste trekpleister in de buurt. Nakano heeft de vibe van een buitenwijk gecombineerd met flitsende actie. De stad toont zich hier in al zijn heerlijkheid en lelijkheid. De elektriciteitspalen hangen als spinnenwebben over de straten en oude Tokyoten slaan de Otaku’s gade vanuit hun voordeur. Welkom aan de poort van Tokyo.

Snel naar:

Gouden reistips

Sightseeing Ugly Tokyo

Een wirwar van kabels domineert het straatbeeld van Nakano
Een wirwar van kabels domineert het straatbeeld – Nakano

Overal in Tokyo hangen elektriciteitskabels als krioelende slangen boven de grond. In zo’n aardbeving gevoelig gebied is dit best eigenaardig. Er zijn al langer plannen om deze kabels eindelijk onder de grond te stoppen, maar dat kost natuurlijk handenvol geld en vele Tokyoten vinden ze na al die jaren ook gewoon bij het straatbeeld passen. Gehecht zijn aan iets spuuglelijk, het overkomt ons allemaal wel eens.

Voor een totaalbeleving moet je in Nakano en Koenji zijn. Nergens overheersen de elektriciteitspalen zo hard het straatbeeld. Buiten dat dit best gezellige straten zijn, lijkt wandelen hier wel op het ontwarren van een web. Welke draden kan je verbinden? Kies één kabel uit en begin deze te volgen. Verwondering op bizar niveau leid je door Nakano.

Adres: 5-chōme-53 Nakano

Nakano Broadway

Nakano Broadway
De ingang van Nakano Broadway, Flickr: Cory Denton

Nakano Broadway is de hemel voor Otaku’s wereldwijd. In deze vier verdiepingen tellende winkelcentrum kan een Otaku alles terugvinden wat zijn hart begeert. Van rijen manga’s tot bijzondere beeldjes van animefiguren. Dit is Akihabara voor de die-hards. Hier onderscheiden ze de wanabees van de real stuff. Laat je vandaag maar eens goed gaan. 

Anime heeft ook een erotische tak die qua populariteit niet te onderschatten valt. Dit kan soms ver gaan. Draaibakken met gedragen meisjesondergoed bijvoorbeeld; voor de liefhebbers dus. 

Nakano Broadway opent zijn deuren om 11u, voor 12u valt hier echter weinig te beleven. In afwachting smul je in de kelder een zeven-smaken-softijs-hoorntje bij Daily Chico. Deze kost slechts 550 Yen, oogt adembenemend en smaakt fenomenaal. 

Openingstijden: 11 am tot 8 pm
Adres: 5 Chome-52 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Nakano Central Park

Start de dag met een ontbijt met koffie bij Good Morning Café. Dit open restaurant is onderdeel van Nakano Central Park dat ook kantoren, winkels, een hospitaal en een universiteit bevat. Een gezellig park omringt de gebouwen. Daar zie je studenten in het zonnetje studeren en tortelduifjes hand in hand naar de lucht staren. Misschien stel ik deze plek wel heel idyllisch voor? Vlij je neer op het gras en oordeel zelf.

Openingstijden: vanaf 8:30 am
Adres: 4 Chome-10-2 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Eten in Nakano

Ramen eten in Nakano
Heerlijk ramen eten in Nakano!

Barasobaya (Ramen)

Barasobaya kookt de noedels in Tonkotsu, een soep getrokken van varkensknoken. Door gebruik van een eigen sojasaus en enkele specerijen krijgen hun ramen een bijzonder signatuur. Als topping kan je kiezen tussen ei, spinazie, zeewier en kool. Eén van de bekendste ramenbars in Nakano.

Openingstijden: 11 am tot 12 pm
Adres: 5 Chome-59-14 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Aoba (Ramen)

Bij Aoba kan je als ramensoep kiezen tussen visbouillon of vleesbouillon. De soep is dik en smaakvol. Hier kneden ze hun noedels dagelijks zelf. Dit restaurant is een waar instituut in de buurt. Ramen slurpen gebeurt bij Aoba aan de lopende band.

Openingstijden: 10:30 am tot 9 pm
Adres: 5 Chome-58-1 Nakano, 中野区 Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Tantanmen Hoozuki (Ramen)

De dunne Hoozuki noedels slurp je zo tussen de tanden. Ze staan bekend voor hun Tantanmen, spicy gekruide Chinese noedels met garnalen. Gelukkig kan je de graad van spicy zelf bepalen. De mix tussen de rode peper en de roomsoep komt recht uit de hemel.

Openingstijden: 11:30 am tot 11 pm
Adres: 5 Chome-52-1 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Drinken in Nakano

Bar Zingaro

Bar zingaro in Nakano Broadway
Bar Zingaro in Nakano Broadway, Flickr: Richard, enjoy my life!

Fans van kunstenaar Takashi Murakami kunnen terecht bij bar Zingaro, verstopt in Nakano Broadway. De beroemde lachende bloemen van Murakami sieren de muur en de koffie komt rechtstreeks van koffiemakers Fuglen. Een fijne plek om even uit te rusten met je tas vol manga’s.
Nakano Broadway 2F- Open: 11 am tot 9 pm

Adres: 2F, 5 Chome-52-15 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Vowz Bar

Omdat jongeren nog maar weinig de tempels betreden, besloten enkele monniken in Nakano een op boeddha geïnspireerd café te openen. Ze staan hier zelf achter de toog en voeren spirituele gesprekken met hun klanten. Als je hier niet zen naar buiten strompelt, heb je niet voldoende gedronken.

Openingstijden: 7 pm tot 3 am (zondag 6:30 pm tot 12 pm)
Adres: 5-55-6 Nakano, Tokyo, World Kaikan building 2F

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening