Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Ochanomizu

Ochanomizu

de wijk Ochanomizu in Tokyo
De skyline van Ochanomizu – Tokyo, Flickr: nakashi

Bij het kanaal keek lang geleden de Shogun uit zijn kasteel neer op de stad. Het water werd enkel opgevist om thee te zetten voor zijn gevolg. Als je het water nu bekijkt, lijkt het me een slecht idee om hier nog thee in te trekken. Rond de Meiji Universiteit doen 48 muziekwinkels elke liefhebber wankelen. Keuzestress is hier een understatement. Wil je een drumstel kopen of een tweedehands gitaar? Maak plaats in je koffer en zak af naar Ochanomizu. 

Koop ergens verse onigiri (rijstdriehoek in norivel) en zet je op de trappen van de Meiji Universiteit. De passerende rechtenstudent maakt het echt niet uit dat je even deel wil uitmaken van het Japanse studentenleven.

Gouden tips voor Ochanomizu

Meiji Universiteit

De rechtenuniversiteit in Ochanomizu
De rechtenuniversiteit, Meiji University, Flickr: Dick Thomas Johnson

De rechtenuniversiteit bepaalt de sfeer en het ritme in Ochanomizu. Durf het gebouw gewoon binnen te wandelen en kijk hoe ver je geraakt. Stap een aula binnen en neem plaats op de tribune. Dat is natuurlijk niet toegelaten, maar zolang niemand je iets vraagt, kan je deze ervaring toch maar mooi meepikken.

Adres: 1 Chome-1 Kanda Surugadai, Chiyoda City, Tokyo 101-8301, Japan

 Meiji University Museum (misdaadmuseum)

de meiji universiteit in Tokyo
De ingang van de Meiji Universiteit, Flickr: Dick Thomas Johnson

In de kelder van deze machtige universiteit zit een fantastisch museum. De misdaadbestraffing in de Japanse geschiedenis wordt hier in klare taal en met voorbeelden uitgelegd. Het museum toont foltertuigen en geeft de bezoeker een helder beeld van hoe door de eeuwen heen wetten werden opgemaakt. Absoluut de moeite waard!

Openingstijden: 10 am tot 5 pm
Entree: gratis toegang
Adres: Japan, 〒101-8301 Tokyo, Chiyoda City, Kanda Surugadai, 1 Chome−1, 明治大学 駿河台キャンパス アカデミーコモン地階

Memorial Library of Manga en Subcultures

Aan de andere kant van de universiteit bevindt zich een bijzondere bibliotheek met een gigantische collectie manga, games en Japanse films. Ontlenen kan enkel voor studenten, maar alleen al door tussen de collectie te wandelen, krijgt de ware Otaku kippenvel. Yoshihiro Yonezawa studeerde aan de universiteit en is een bekend mangacriticus. Hij schonk zijn uitgebreide verzameling aan deze plek in de hoop de studenten te kunnen overtuigen van de fascinerende anime- en manga-subwereld. Persoonlijke verzamelingen zijn altijd interessant.

Openingstijden: 2 pm tot 10 pm
Adres: 1 Chome-7-1 Sarugakucho, Chiyoda City, Tokyo 101-0064, Japan

Pizza Napoletano Cafe

Mega pizzapunten voor 500 Yen, dat slaat geen enkele student af. Ik ook niet.

Openingstijden: 11 am tot 8 pm
Adres: Japan, 〒101-0052 Tokyo, Chiyoda City, Kanda Ogawamachi, 3 Chome−20-4 第2龍名館ビルディング 1F

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening