Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » De wijk Shinagawa (品川)

De wijk Shinagawa (品川)

Wijk Shinagawa Tokyo

Shinagawa is een van de 23 speciale wijken van de metropool Tokyo. Officieël gezien is Shinagawa een eigen stad, met zijn eigen bestuur en stadsrechten. In Shinagawa wonen maar liefst 361.752 mensen en de wijk staat bekend als een zogenaamd ‘transport hub’: al sinds het ontstaan connect de wijk reizigers met andere delen van Tokyo, tegenwoordig nog steeds.

Niet vreemd dat het grootste en drukste station van Tokyo, Shinagawa Station, daarom ook in deze wijk ligt. Ook ligt de haven van Tokyo, één van de grootste havens aan de Stille Oceaan, in Shinagawa. Het levendige centrum van de wijk heeft daarom ook een hoop faciliteiten voor reizigers zoals verschillende musea, tempels, parken, monumenten en meer.

Highlights en bezienswaardigheden van Shinagawa

Gundam Robot Shinagawa Tokyo

Net zoals bijna alle andere wijken in het prachtige Tokyo, heeft Shinagawa veel te bieden en valt er van alles te beleven. Het gebied is immers gericht op reizigers en toeristen! Geen zorgen, het is niet zo dat dit gebied te druk of te toeristisch is. Het is af en toe inderdaad wat druk, maar deze wijk verliest er niet zijn authenticiteit door. De wijk heeft meerdere unieke bezienswaardigheden die je een keer gezien of meegemaakt moet hebben. We hebben er hieronder een aantal belicht.

Boeddhistische tempels

Verspreid door de wijk heen vind je een aantal bescheiden, knusse Boeddhistische tempels. De leukste om te bezoeken zijn:

  • Hosen-ji tempel
  • Todai-ji tempel
  • Horen-ji tempel
  • Toko-ji tempel

Deze tempeltjes lijken allemaal een beetje op elkaar. Ze zijn kleinschalig, rood gekleurd en hebben wel wat weg van de bekende Sensoji tempel in de wijk Asakusa. Elk van deze tempeltjes wordt beschreven als ‘een klein stukje hemel in een drukke stad’ en zorgen voor serene rust. Leuk om even te ontsnappen aan de drukte van de stad!

Het Hara Museum van Eigentijdse Kunst

Ohara kunst museum Shinagawa

Het Ohara Museum van Eigentijdse Kunst is één van oudste ‘moderne’ musea in heel Japan. Het museum is gevestigd in het Kita-Shinagawa district van Shinagawa en was tijdens zijn bouw in de jaren 30 in eerste instantie bedoeld als een woonhuis. Het gebouw is gebouwd in de bekende ‘Bauhaus’ stijl, een stijl die tussen de Wereldoorlogen een tijd lang geliefd was.

Na de Tweede Wereldoorlog was het gebouw een tijd lang de ambassade van Sri Lanka. In 1979 werd het gebouw in gebruik genomen als museum. Sindsdien stelt het kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Karel Appel, Lee-U-Fan, Yves Klein en Alexander Cadel tentoon. Vind meer informatie over de exposities op www.haramuseum.or.jp.

Suzugamori executieplaats

Suzugamori executieplaats Tokyo

De Suzugamori executieplaats is wellicht een wat minder vrolijke plek om te bezoeken, maar wel degelijk erg interessant en onderdeel van de geschiedenis van Tokyo. Deze plek was één van vele plekken waar christenen en gevangenen tijdens de Edoperiode (1603-1867) werden geëxecuteerd. Er wordt geschat dat hier in totaal meer dan 100.000 mensen zijn geëxecuteerd. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar palen en borden uit deze periode intact. De Suzugamori executieplaats ligt nabij het aquarium en is slechts een paar minuten lopen vanaf de Omoro-Kaigan metrohalte.

Ohi paardenracen en vlooienmarkten (Tokyo City Keiba)

De ‘Ohi Racebaan’ , ook wel Tokyo City Keiba, werd in 1950 gebouwd voor het houden van paardenraces. Die worden er vandaag de dag nog steeds gehouden. Wat voor veel bezoekers echter een stuk leuker is, is de wekelijkse vlooienmarkt die op het terrein van de races wordt gehouden. Elk weekend wordt er een grote vlooienmarkt georganiseerd waar je talloze koopjes vindt. Van kleren tot wandkleden en van exotisch eten tot speelgoed, op deze vlooienmarkt vind je het allemaal! Hou er wel rekening mee dat het op zo’n markt erg druk kan zijn.

De Tokyo City Keiba is te vinden naast het Oikeibajo-Mae monorail station. Vind meer informatie op www.tokyocitykeiba.com.

Parken, parken en nog eens parken

In zo’n centraal punt in Tokyo zou je niet al te veel groen verwachten. Maar niets is minder waar. In Shinagawa vind je verschillende parken, in allerlei soorten en maten. Je kunt dus altijd eventjes ontsnappen van de drukte van deze dynamische stad. Neem bijvoorbeeld het Heiwa No Mori Park. Dit park is niet al te groot maar toch groot genoeg om je eventjes in terug te trekken om te ontsnappen van alle drukte. Naast dit park ligt overigens een openbaar zwembad, waar je een duik in kunt nemen.

Naar de parken hoef je niet te zoeken: als je een tijdje rondloopt kom je er vanzelf wel eentje tegen!

Shinagawa Aquarium

Het Shinagawa Aquarium is, zoals de naam al verklapt, een groot park vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dolfinarium. In het park loop je letterlijk ‘door’ en ‘onder’ de zee. Er zijn talloze soorten vissen en schelpdieren. Ook grote zeedieren, zoals zeehonden, dolfijnen en zelfs haaien(!) hebben zie hier allemaal. Het Shinagawa Aquarium is erg leuk voor een middagje uit. Het park ligt op 8 minuten loopafstand van het Omori-kaigan station. Voor meer informatie kan je terecht op www.aquarium.gr.jp

Slapen in Shinagawa

Omdat de wijk voornamelijk gericht is op dienstverlening aan reizigers, zijn er ook talloze overnachtingsmogelijkheden. Nabij het station zelf al staan tientallen hotels in elke prijsklasse, bekijk ze hier. Je hebt dus meer dan genoeg keuze.

Als je wat minder geld kwijt wilt zijn aan je overnachting, wordt het aangeraden om een hostel of een capsulehotel te boeken. Onze aanraders zijn The Prince Sakura Tower Tokyo (€€€), The Strings by InterContinental (€€), Grand Prince Hotel New Takanawa (€€) of Keikyu Ex Inn Shinagawa (€).

Eten & drinken

Haven Shinagawa Tokyo

In Shinagawa is absoluut geen gebrek aan plekken om wat te eten of te drinken! Er is hier van alles wat. Zo vind je in Shinagawa Station verschillende goedkope eetgelegenheden in de vorm van fastfoodrestaurants. Wil je wat meer culinairs? Er zijn meerdere luxe restaurants die relatief goedkoop zijn maar erg lekkere Japanse maaltijden maken. Ook in het dure segment is er meer dan genoeg keuze.

Geschiedenis

Shinagawa kent net zoals veel andere wijken van Tokyo een rijke, bewogen geschiedenis. In de Edoperiode (1603-1867) was Shinagawa de eerst rustplaats of halteplaats voor reizigers, edelen en handelaren die van Edo (in die tijd heette Tokyo Edo) naar Kyoto reisden. Omdat veel reizigers hier uitrustten of halt hielden ontstond hier een kleine nederzetting die steeds maar groter werd. Zo ontstond de wijk. Vanaf het jaar 1871 valt Sinagawa onder de Tokyo prefectuur.

Net zoals een aantal andere wijken in Tokyo, is Shinagawa zoals we het tegenwoordig kennen ontstaan vlak na de Tweede Wereldoorlog. Men besloot nieuwe grenzen te trekken in Tokyo, met als gevolg dat de twee wijken Shinagawa en Ebara werden samengevoegd onder de naam Shinagawa.

De wijk is vandaag de dag nog steeds vooral gericht op reizigers, deze functie heeft Shinagawa dus al sinds zijn ontstaan. Buurwijken zijn Minato, Shinjuku, Setagaya, Kawasaki, Shibuya, Chiyoda en Ota.

Bereikbaarheid

Shinagawa is misschien wel een van de best bereikbare plekken van Tokyo. Dit is met name te danken aan Shinagawa Station. Het station is verbonden met meerdere metrolijnen, monorails en ook directe treinen van een naar de vliegvelden rondom Tokyo. In Shinagawa komen is dus geen probleem. Wil je van Shinagawa naar een andere plaats in Japan, bijvoorbeeld Kyoto? De welbekende sneltrein die heel Japan doorkruist (de Shinkansen) stopt ook op dit station. Houd er wel rekening mee dat het goedkoper is om het treinkaartje van tevoren te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening