Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Taito

Taito

De wijk Taito in Tokyo
De Tokyotische wijk Taito

Tokyo is onderverdeeld in maar liefst 23 officiële wijken. De wijk Taito is de kleinste van deze wijken. Vergis je niet: met zijn 180.000 inwoners is Taito te vergelijken met grote Nederlandse steden zoals Nijmegen of Breda. Er is dan ook meer dan genoeg te doen en beleven in deze wijk in het noordoosten van Tokyo. Van drukke markten tot mooie, relaxte parken en van dierentuinen tot het Nationale Museum: in Taito vind je het allemaal.

Rustige uitvalsbasis

De wijk Taito in Tokyo
De wijk Taito is een stuk rustiger dan andere wijken in Tokyo

In tegenstelling tot de rest van Tokyo is Taito een relatief rustige wijk. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat hier geen grote hoofdkantoren, overheidsinstanties of ambassades gevestigd zijn. Ook zul je in deze wijk geen enorme, hypermoderne winkelcentra vinden. Nee, Taito is over het algemeen rustig, relaxed en authentiek. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het district waarin je je bevindt, zo kent de wijk ook wat drukkere districten. 

Taito, in het Engels ook wel Taito City genaamd, is vanuit het centrum van Tokyo binnen 10 minuten te bereiken. Het is daarom een geliefde uitvalsbasis voor citytrippers en wij kunnen de wijk ook als verblijfplaats aanraden.

Gouden bezienswaardigheden in Taito 

Ondanks zijn kleine formaat en relatief lage inwoneraantal heeft Taito tal van uiteenlopende bezienswaardigheden, zowel moderne als cultureel historische. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire en simpelweg leukste bezienswaardigheden.

Ameya-Yokocho Market

De Ameya Yokocho Markt in taito
De Ameya-Yokocho Market in Taito, Flickr: keroyama

De Ameya-Yokocho Market is precies wat je van een Aziatische markt verwacht: een ongeorganiseerde samenraapsel van allerlei verschillende eetkraampjes, souvenirshops en boetiekjes. De prijzen zijn laag en de marktlui zijn aardig. Dit maak dat het bezoeken van deze markt een authentieke ervaring is, een ervaring waar je waarschijnlijk niet met lege handen of maag weg wilt. Op de markt worden allerlei lekkernijen aangeboden, waaronder Japanse zoetjes, thee, snacks, bier en meer. Ook op gebied van souvenirs, kleding en zelfs schoenen is er veel te vinden (wel een beetje Japanse stijl). De Ameya-Yokocho markt is dagelijks geopend, van 10 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds. Om de markt te bereiken kun je het beste de trein nemen naar Ueno Station dat er vlak naast ligt.

Ueno Park: het grootste publieke park van Tokyo 

Ueno Park kersenbloesem
Ueno Park tijdens het kersenbloesem-seizoen, Flickr: ivva

Ueno Park is het grootste publieke park van de Tokyo Metropool. Dit is echter niet waar het park bekend om staat: Ueno Park is voornamelijk bekend van de vele prachtige kersenbloesems die hier in de lente bloeien. Verder vind je in het park in een indrukwekkende boeddhistische tempel, een grote vijver (Shinobazu Pond genaamd) en een aantal bescheiden heiligdommen. Ueno Park staat eigenlijk vooral voor even tot rust komen in het hectische Tokyo en genieten van lekker weer met een prachtig schouwspel van kersenbloesems. In Ueno Park vind je ook Ueno Zoo, een kleine dierentuin, en het Tokyo National Museum. Het park is eenvoudig te bereiken door op Ueno Station te reizen. Trek gekregen na een wandeling door het park? Het is slechts een aantal minuten wandelen naar de hierboven genoemde Ameya markt. 

Senso-ji Tempel

De Sensoji tempel in het Asakusa district
De Senso-ji tempel in het Asakusa-district, Flickr: Dick Thomas Johnson

Natuurlijk kan een tempel niet missen. De Senso-ji tempel is één van Taito’s (Tokyo’s) meest geliefde attracties. Houd er daarom rekening mee dat het hier flink druk kan zijn. Desondanks is deze tempel absoluut een bezoek waard. De tempel bevindt zich in een historisch gebied van de wijk, namelijk het Asakusa-district, waar je letterlijk mee terug in de geschiedenis wordt genomen. De tempel zelf is prachtig vormgegeven en heeft zelfs een heuse winkelstraat de Nakamise-dori. Hier kun je als bezoeker traditionele Japanse kledij uitproberen en krijg je een inzicht in de Japanse cultuur. Erg leerzaam maar wel ook erg druk en toeristisch! Overigens worden er meerdere malen per jaar festivals gevierd in de tempel.

Toegang tot de tempel is gratis, het bereiken van de Senso-ji Tempel gaat ook makkelijk. Reis simpelweg vanaf Tokyo Station via de JR Yamanoto Lijn op Kanda Station. Stap op dit station over op de Ginza metrolijn. Stap vervolgens uit op Asakusa Station. Dan is het slechts een paar minuten lopen, je ziet de karakteristieke rode poort van de tempel vanzelf verschijnen.

Meer weten over Japan, Tokyo of Taito zelf? Bezoek één van de vele musea! 

Het Tokyo National Museum
Het Tokyo National Museum in Taito, Flickr: Natalie Meguire

Taito is een wijk waar je heerlijk cultuur kunt snuiven. Zo zijn er tal van bezienswaardigheden en monumenten te bewonderen. Daarnaast zijn er ook een aantal musea waar je nog meer te weten komt over Japan, Tokyo of de wijk zelf. De meest bekende hiervan is het Tokyo National Museum, één van ‘s werelds grootste kunstmusea. Hier kom je meer te weten over historische Japanse kunst, technologie en cultuur, maar zijn ook kunststukken uit de rest van de wereld te bewonderen. Het museum bevindt zich aan Ueno Park en is daarom het beste te bereiken door te reizen op Ueno Station of Uguisudani Station. De entree bedraagt circa 500 yen.

Naast het Tokyo National Museum zijn er nog tal van musea die je kunt bezoeken. Denk hierbij aan musea zoals:

Andre musea in Tokyo ontdekken? Wij hebben een top 10 musea gemaakt voor je!

Hotel, hostel of capsule-hotel?

Op gebied van accommodatie is er in Taito (te)veel keuze. Omdat de wijk wat rustiger is dan de meeste andere centraal gelegen wijken, is Taito geliefd om in te overnachten. Er is dan ook een breed scala aan luxe hotels, hostels of budget capsule hotels. Ongeacht je wensen, in Taito vind je sowieso de juiste slaapplek!

Taito bereiken vanuit het buitenland 

Hoe kun je Taito het beste bereiken als je naar Japan vliegt? Dan kun je het beste vliegen op een van de twee luchthavens in de nabijheid van Tokyo, Haneda Airport of Narita Airport. Hemelsbreed gezien is Haneda Airport dichterbij gelegen, maar in principe is het verschil tussen beide luchthavens te verwaarlozen. De verbinding tussen beide vliegvelden en Tokyo is uitstekend, je bent hoe dan ook binnen een uur in de stad. 

Vanaf Tokyo Station

Vanaf Tokyo Station is Taito binnen 10 minuten te bereiken. Chiyoda, de wijk waarin Tokyo Station zich bevindt, grenst immers aan Taito. Stap simpelweg op de Yamanote- of Keihintohoku-lijn en je bent in precies 8 minuten op Ueno Station. 

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening