Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Ueno cityguide

Ueno cityguide

Ueno benten hall
Ueno benten hall

Ueno (上 野) is een district in de wijk Taitō in Tokyo, vooral bekend als de thuisbasis van het Ueno-park. Maar er is nog veel meer te vinden in Ueno zoals de mooiste culturele bezienswaardigheden van Tokyo, waaronder het Tokyo National Museum, het National Museum of Western Art en het National Museum of Nature and Science, evenals een groot openbaar concertgebouw.

Er zijn daarnaast veel boeddhistische tempels in de buurt, waaronder de Bentendo-tempel gewijd aan de godin Benzaiten gelegen op een eiland in de Shinobazu-vijver. Maar ook de Kan’ei-ji, een belangrijke tempel van de Tokugawa shōguns, stond in dit gebied. In de omgeving is de Ueno Tōshō-gū, een Shinto-altaar gewijd aan Tokugawa Ieyasu (grondlegger van het Tokugawa-shogunaat) wiens Mausoleum in Nikko ligt.

Ueno district

Ueno maakt deel uit van het historische Shitamachi (letterlijk “lage stad”) district van Tokyo (net als de wijk Asakusa), vroeger dus een echte arbeiderswijk zonder aristocraten en rijke kooplieden. Tegenwoordig is dit wel anders en is de grondprijs vanwege de nabijheid van een grote transportknooppunt (Akihabara, Nippori en Asaksua) zeer hoog. Je ziet daarom veelal de elite van Tokyo hier wonen.

Bezienswaardigheden Ueno

Het district Ueno telt vele bezienswaardigheden maar de meeste mensen zullen erheen reizen voor het prachtige Ueno park dat direct naast het station ligt. Oorspronkelijk hoorde het park bij de Kaneiji tempel maar is uiteindelijk uitgegroeid tot veel meer. Leuke sights naast het park zijn;

  • Kaneiji Tempel
  • Kiyomizu Kannon Tempel
  • Toshogu shrine
  • Bentendo pagode
  • Tokyo National Museum
  • National Museum of nature and Science
  • Tokyo Metropolitan Art Museum
  • Ueno Zoo

Bezoek het park in de lente om een glimp op te vangen van de prachtige Sakura. Kijk hier maar eens voor wat mooie lente foto’s.

Leuk plekje in Ueno: Net ten zuiden van het Ueno station ligt het Ameya-yokochō, een straatmarktdistrict dat is ontstaan ​​uit een openlucht zwarte markt die ontstond na de Tweede Wereldoorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening